Közösségi szolgálat
BelépésA Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázatán iskolánk 333 476 Ft-ot nyert táboroztatásra (pályázati azonosító szám: IFJ-GY-12.D 9036).

Április 19-21-én került sor az „Itt élsz, így élsz, így élj!” projekt megvalósítására Bakonyszentlászló - Vinyén. A három nap során a diákok több öko-programon vettek részt. Vezetővel végigjárták a Cuhai-tanösvényt, megismerkedtek a Bakony növény- és állatvilágával, megkóstolták az ehető növényeket, forrásvizet ittak. Interaktív játék keretében a szelektív hulladékgyűjtés környezetre gyakorolt hatását vizsgálták. Meghallgattak egy előadást a megújuló energiákról, s egy kóstolással egybekötött ismertetést az egészséges táplálkozásról. Részt vettek az „Ültess fát!” programon, amelynek keretében a csoport minden tagja elültetett egy fát (tölgy-, juhar- vagy fenyő-), hozzájárulva ezzel az Ültess Fát Alapítvány azon nemes céljához, hogy „Aki fát ültet, életet ad, és ki életet ad, az jövőt teremt.” A programok közötti szabad idő métázással, focizással telt. S nem maradtak el a tábortűz melletti esti beszélgetések sem.

Az ismeretszerzés, a tágabb környezet megismerése mellett a tábor jó alkalmat jelentett a közösségépítésre és a tanulók személyiségének fejlesztésére is. A résztvevő diákok véleménye szerint nagyon jó volt a tábor.

 

 
Vakok és gyengénlátók számára
Banner
Diákbábel
Határtalanul
Banner
KRÉTA e-napló
Banner
NTP
Banner
EFOP képek
Banner