Közösségi szolgálat
BelépésSÁRBOGÁRDI PETŐFI SÁNDOR GIMNÁZIUM

7000 Sárbogárd, József Attila utca 4.
Telefon/fax: 06-25/508-950
Az intézmény OM azonosító száma: 030186
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
Internet cím: www.psg.hu
Igazgató: Boda János

Az iskola célkitűzései: A gyermekek személyiségének, képességeinek sokoldalú kibontakoztatása, a sokoldalúan művelt értelmiségi ember előképzése, illetve az érettségi vizsgára történő felkészítés, a sokirányú felsőoktatási tanulmányok választási lehetőségének megteremtése.
Ennek érdekében kiemelt szerepet kap az informatikai oktatás (ECDL-vizsgára felkészítő tanfolyam, informatikai szakkörök), valamint a nyelvi képzés (nyelvi szakkörök, jól működő cserekapcsolat külföldi gimnáziumokkal, rendszeres kiutazással). A tanórákon kívüli idő minél hasznosabb és változatosabb eltöltése érdekében több mint 20 szakkör várja az érdeklődőket (nyelvvizsga előkészítő több nyelvből, matematikai tehetséggondozó, történelmi filmklub, sportkör, rajzszakkör, kézműves szakkör, rocktörténeti szakkör, számítástechnikai szakkörök, természetjárás, színjátszó szakkörök, néptánc, történelmi készségfejlesztő szakkör, római kultúrtörténeti szakkör, média szakkör, stb.) A 11-12. évfolyamon emelt szintű képzés lehetősége a kötelező érettségi tárgyakon túl bármely tárgyból, csoportos igény szerint.

Iskolánkban kétféle képzés folyik:

· általános tantervű 4 évfolyamos gimnáziumi képzés, melynek során egyszerre akár három nyelvet is tanulhatnak a diákok (választható nyelvek: angol, német, francia, orosz, olasz, latin).

· 8 évfolyamos gimnázium. Választható idegen nyelv ötödik osztályban az angol, vagy a francia, vagy a német, vagy az olasz, vagy az orosz nyelv. Kilencedik évfolyamtól egy újabb élő idegen nyelvet választanak, amit emelt óraszámban tanulnak. A képzés jellegéből adódóan rendszerezettebb, elmélyültebb tudás birtokába juthatnak a tanulók, melyhez a szükséges kompetenciák fejlesztése is társul. A nyolcosztályos rendszer előnye, hogy elkerüli a 14 éves korban jelentkező iskolaváltási nehézségeket, s a nyolc esztendő alatt kevesebb a tanárváltás, nincs ciklikus tananyagismétlés.

Az újjáépített, korszerűsített főépület ideális körülményeket teremt diákjainknak a tanuláshoz. Iskolánk tanulói pozitívumként emelik ki az intézmény családias jellegét, a jó tanár-diák kapcsolatot, a külföldi utazásokat (Franciaország, Németország, Anglia, Olaszország), a tanórákon kívüli változatos programokat (sportnap, kirándulások, Mikuláskor tanárparódia, Petőfi-napok, pályázatok, vetélkedők), valamint az év végi vizsgákat, amelyeknek köszönhetően nagy vizsgarutint szereznek még az érettségi vizsga előtt.

 
Vakok és gyengénlátók számára
Banner
Okosan a pénzzel
Határtalanul
Banner
KRÉTA e-napló
Banner
NTP
Banner
EFOP képek
Banner