Közösségi szolgálat
Belépés



Mi, a sárbogárdi gimi önkéntesei a tanév eleje óta lelkesen azon dolgoztunk, hogy az iskola életéhez hozzájáruljunk ötleteinkkel és annak épületét is szépítsük a korábbi évek pozitív tapasztalatai alapján.  Az iskolai faliújság felületének díszítése, az éppen aktuális rendezvények, vagy éves események kapcsán új felületek alkotása volt a célunk. Ezekkel az anyagokkal kéthetente frissítettük a 2. emelet folyosóját.
Az önkéntesek napjára való készülődésünk közben támadt az az ötletünk, hogy a helyi, sárbogárdi óvoda kicsi lakóit látogatjuk majd meg ezen a napon. Az erre az alkalomra való megérkezésünket iskolai elfoglaltságaink kicsit módosították. Így került sor arra, hogy az egy alkalomból hirtelen kettő is lett és először egy téli szánkózás erejéig, aztán pedig egy mesés délután megszervezése kapcsán látogattunk el a Zengő óvodába.
Ezen a kellemes, nyárias hangulatú délutánon nagy lelkesedéssel és izgalommal indultunk a kicsikhez. Nem véletlenül…. Hosszú ideje gyakoroltunk és hogy még emlékezetesebb legyen az ottlétünk, kis emlékkártyákat készítettünk erre az alkalomra. Az óvó néniknek pedig képeslapot ajándékoztunk.
Mivel az iskola keretei szűknek bizonyultak, otthon, édesanyáink sütöttek süteményt, aminek a készítésében mi is részt vettünk. Tanárunk, Ivett néni 3 zacskó kék-fehér, hupikék törpikés pillecukrot vett még ajándékba a kicsiknek.
Mielőtt bementünk volna a megszeppent ovisok csoportjaiba, mi is két csapatot alkottunk. Az egyik csapat a Margaréta, a másik a Katica csoportba vonult be. Meglepetéseink mellett meseolvasással is készültünk a kicsiknek. Aztán ezekből a mesékből kérdezgettük őket, mosolygós labdát dobálva közéjük. A helyes válaszokért édességeket – a már említett csokit és cukrot-osztottunk az ovisok nagy örömére. A gyerekek kíváncsiak voltak az izgalmas kérdésekre, de még inkább az édes falatokra vágytak. Nagyon ízlett nekik az anyukák által készített házi sütemények sokasága!
Természetesen , - legalábbis miután a sütik és cukorkák elfogytak – még egy kis játékra is kaphatóak voltak az óvoda kertjében. Jól eltöltöttük az időt velük a szabadban is.
Indulásunk előtt fotókat készítettünk és megígértük, nem felejtjük jövőre sem jó szokásunkat, meglátogatjuk őket akkor is….
A sikeres délután után ismét kedvet kaptunk és a helyi újságba cikket írva emlékeztünk meg az idei önkénteskedésünkről. Nemcsak az óvoda vezetőjének bíztató dicsérete, hanem a tanárnőnk által készített sütemény is hozzájárult ahhoz, hogy úgy gondoljuk, folytatjuk az önkéntes munkát jövőre is.
Persze a faliújság díszítése mellett van még más ötletünk is…..
És az is biztos, hogy jövőre együtt beszéljük meg és döntjük el újabb terveinket!


Csapatunk tagjai:  Mursa Szimonetta, Pető Ramóna ( 5.c )
Hollósi Kata, Horváth Amelita, Rigó orsolya, Tóth Réka, Verebélyi Masa ( 6.c )
Denkó Eszter, Hír Regina, Lukács Petra, Rigó Panna Ruskovics Alexandra ( 7.c )
Árvai-Vucskics Ivett ( tanárnő ) 

 
Vakok és gyengénlátók számára
Banner
NÖRI
A Nemzeti Örökség Intézetének emlékezetpedagógiai partnerintézménye
Banner
Határtalanul
Banner
KRÉTA e-napló
Banner
NTP
Banner