Közösségi szolgálat
Belépés 

 

 

 

 

 

Tanoda Halországban

A Volt Sárbogárdi Diákok az Alma Materért alapítvány a Nemzeti Tehetség Program pályázatán nyertes lett (pályázati azonosító: NTP-TÁB-20-0066). A projekt megvalósítása augusztus végén történt. 30 diák vett részt a Tanoda Halországban tehetséggondozó táborban. A tábor szakmai programja két tehetségterülethez kapcsolódott: nyelvészeti és természeti. A bevont tanulók érdeklődésüknek megfelelően vettek részt a munkában.

A tábori napok szakmai programjának megvalósítása során a diákok megismerkedtek Rétimajor természeti környezetével, különböző idegen nyelveken a környezetleíráshoz kapcsolódó szókinccsel. Beszédtechnikai gyakorlatokat végeztek, kooperativitásra, a digitális technika alkalmazására irányuló feladatokat oldottak meg.

A szakmai program megvalósítása mellett mindennap változatos szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a táborban résztvevők. Felfedezték Rétimajor természeti környezetét, meglátogatták a területen található Halászati Múzeumot, filmeket néztek különböző nyelveken. Kézműves foglalkozáson ajándéktárgyakat készítettek. Sportolhattak, kipróbálhattak különböző sportjátékokat, akadálypályán ügyeskedhettek. Csapatépítőjátékok, közös programok erősítették a kapcsolatokat a résztvevők között.

A képes beszámoló itt érhető el.

:

 

 

 

Fotódokumentáció

Kommunikáció:

Sárráti Híd
Bogárd és Vidéke
Fejér Megyei Hírlap


 

Fotódokumentáció

Kommunikáció:

Bogárd és Vidéke
Fejér Megyei Hírlap
Sárréti Híd

 

 

A HATÁRTALANUL! pályázat keretében 26 diákunk (10.c, 11.a és 11.c osztályokból) kolozsvári Báthory Gimnázium diákjait látta vendégül 2016. március 10-14. között. A 11.c osztályfőnöke, Takács Sándor tanár úr szervezésében változatos programok várták a vendégeket. Jártak Budapesten (Parlament, Hadtörténeti Múzeum, Magyarság Háza), Ozorán, Simontornyán és Székesfehérváron is. Közös ünnepi megemlékezés keretében megkoszorúzták a Petőfi-szobrot, fát ültettek a gimnázium udvarán és egy történelmi vetélkedőn is összemérték tudásukat. A Református Idősek Otthonában a gyevi bíró történetét adták elő nagy sikerrel, majd a lányok a konyhán, a fiúk az udvaron segédkeztek.

A programok megszervezésében és lebonyolításában több kolléga is segítette Takács tanár úr munkáját: Horváth Anita, Horváthné Szabó Judit, Zsidi Éva, Horváth István és Novák Kovács Zsolt előkészítő órákkal, illetve a programokon való aktív részvétellel járultak hozzá a pályázat sikeréhez.

A diákcsoport programjai Romániában folytatódtak 2016. május 12-16. között.

A pályázat KÉPEKBEN.

Újságcikk 1

Újságcikk 2

Újságcikk 3

 
Vakok és gyengénlátók számára
Banner
Okosan a pénzzel
Határtalanul
Banner
KRÉTA e-napló
Banner
NTP
Banner
EFOP képek
Banner